1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Turkish Petroleum Adıyaman'da petrol işletecek

Turkish Petroleum Adıyaman'da petrol işletecek

Enerji Günlüğü - Turkish Petroleum International Company Ltd. Şirketi’ne Adıyaman’da geçerli 4 adet petrol işletme ruhsatı...

Turkish Petroleum Adıyaman'da petrol işletecek

Enerji Günlüğü - Turkish Petroleum International Company Ltd. Şirketi’ne Adıyaman’da geçerli 4 adet petrol işletme ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Turkish Petroleum International Company Ltd. Şirketi Adıyaman’ın Merkez ilçesinde bulunan 4 saha için petrol işletme ruhsatı talebinde bulundu. Şirketin 17 Ağustos 2016 tarihli petrol işletme ruhsatı verilmesi taleplerine ait evrakları incelendi, evrakların şartlar bakımından uygunluğu tespit edildi ve milli menfaatler ve Kanun uyarınca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın 25 Nisan 2017 tarihli olurları alındı.

Alınan olurlar sonrasında ise Turkish Petroleum’a 17 Ağustos 2016 tarihinden itibaren sahaların mevcut rezerv durumu ile yatırım ve üretim programı dikkate alınarak; ARİ/TPI/K/M40-d2–1 ve ARİ/TPI/K/M40-c1–1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatının 8 yıl, ARİ/TPI/K/M40-d1-2 pafta numaralı petrol işletme ruhsatının 4 yıl, ARİ/TPI/K/M40-a3–1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatının ise 6 yıl süre ile verilmesine karar verildi.  

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ayrıca, daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda şirketin sahalarda yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerinin sonucuna göre işletme ruhsatları için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılmasını kararlaştırdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler