1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Turkish Petroleum`a ek petrol sahası

Turkish Petroleum`a ek petrol sahası

Enerji Günlüğü - Turkish Petroleum International Co.Ltd.’nin Diyarbakır ve Şanlıurfa illeri sınırlarında bulunan 49.854 hektarlık petrol arama ruhsat...

Turkish Petroleum`a ek petrol sahası

Enerji Günlüğü - Turkish Petroleum International Co.Ltd.’nin Diyarbakır ve Şanlıurfa illeri sınırlarında bulunan 49.854 hektarlık petrol arama ruhsat sahasına 11.179 hektarlık ek yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün bugünkü Resmi Gazete'de yayımladığı duyurusuna göre,İngiltere merkezli Turkish Petroleum International Co. Ltd.’ye21.03.2012 tarihinde verilen Diyarbakır ve Şanlıurfa illeri sınırlarında bulunan AR/TPI/5031 hak sıra no.lu ruhsatın 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun Geçici 1’inci maddesinin 2’nci fıkrasına göre intibakının yapılması kararlaştırıldı.

İntibak sonrası şirketin petrol arama ruhsat sahası49.854 hektardan 61.033 hektara çıktı. Şirkete beş yıl süre ile iki adet petrol arama ruhsatı verildi.

Petrol İşleri Genel Mütürlüğü şirketin09.06.2014 tarihinde yaptığı AR/TPI/5031 hak sıra no.lu petrol arama ruhsatının intibakının yapılması talebine ait evrakları incelenerek uygun buldu ve intibakı gerçekleştirdi.

Şirketinkararın yürürlüğe girdiği bugünden itibaren bu ruhsat sahalarının her birinde taahhüt etmiş olduğu iş ve yatırım programı karşılığı “Yatırım Teminatı”nı 30 gün içerisinde Genel Müdürlüğe vermesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler