1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye 2017’de LNG ithalatında Avrupa ikincisi

Türkiye 2017’de LNG ithalatında Avrupa ikincisi

Enerji Günlüğü - Türkiye 2017’de Avrupa’nın ikinci en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithal eden ülkesi oldu. Uluslararası Gaz Birliği...

Türkiye 2017’de LNG ithalatında Avrupa ikincisi

Enerji Günlüğü - Türkiye 2017’de Avrupa’nın ikinci en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithal eden ülkesi oldu. 

Uluslararası Gaz Birliği (IGU) tarafından yayınlanan rapora göre Türkiye LNG ithalatında geçen yıl Avrupa’da ikinci sırada yer aldı. Avrupa geçen yıl toplamda 47 milyon ton LNG ithal ederken Türkiye 7.8 milyon ton ile ikinci en büyük LNG ithalatçısı oldu. Türkiye 5.6 milyon ton ile 2015 yılında üçüncü, 2016 yılında ise dördüncü en büyük LNG ithalatçısı idi.

12.2 milyon ton ile İspanya ilk sırada yer alırken, Fransa 6 milyon ton ile üçüncü, İngiltere 4.9 milyon ton ile dördüncü sırada yer aldı.

EN ÇOK LNG CEZAYİR’DEN ALINDI

Türkiye, Cezayir'den 3,45 milyon ton LNG, Nijerya'dan 1,51 milyon ton ve Katar'dan bir milyon ton LNG ithal etti. Türkiye ayrıca Norveç, Trinidad & Tobago ve ABD’den de LNG satın aldı. 

Türkiye’de yıllık 5.9 milyon ton kapasiteli Marmara Ereğlisi LNG Terminali ve yıllık 4.4 milyon ton kapasiteli Aliağa Egegaz LNG Terminali bulunuyor. Ayrıca biri İzmir'de, diğeri Hatay'da olmak üzere iki adet yüzer LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) depolama ve yeniden gazlaştırma terminali (FSRU) bulunuyor.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler