1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye Afrika`da petrol arıyor

Türkiye Afrika`da petrol arıyor

Enerji Günlüğü - TPAO, petrol arama-çıkarma stratejisine Afrika'yı da ekledi. Afrika'nın güneyine yönelen şirket Sudan, Somali, Tanzanya, Nijer, Senegal...

Türkiye Afrika`da petrol arıyor

Enerji Günlüğü - TPAO, petrol arama-çıkarma stratejisine Afrika'yı da ekledi. Afrika'nın güneyine yönelen şirket Sudan, Somali, Tanzanya, Nijer, Senegal ve Kamerun'da imza aşamasına geldi. Sabah Gazatesi'nden Mehmet Ali Berber'in haberine göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Afrika'da 6 ülkeyle petrol arama ve çıkarma anlaşması için girişimlere başladı. Sudan, Somali, Tanzanya, Nijer, Senegal ve Kamerun'la görüşmelerde sona gelindi. Anlaşmalar hayata geçtiği anda TPAO, alanında dünyanın sayılı şirketlerinden biri haline gelecek.

Afrika ülkelerindeki istikrarsızlık dev şirketlerin bu ülkelerde iş yapmasını zora sokarken, Türkiye buralarda ticari ve siyasi etkinliğini kullanacak. TPAO'nun Afrika stratejisi uluslararası şirketler tarafından da takibe alındı. Daha önce Libya'da 150 milyon dolarlık bir yatırımla petrol arama ve çıkarma faaliyetine başlayan TPAO, bundan sonra orta ve güney Afrika'ya odaklanacak.

Afrika'ya tek başına giremeyen dev enerji firmaları TPAO ile ortaklık zemini aramaya başladı. Uzakdoğu ve Ortadoğu'dan olmak üzere iki enerji şirketinin TPAO'ya Afrika'da ortaklık teklif ettiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler