1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye arama ve kurtarma alanını Doğu Akdeniz’de genişletti

Türkiye arama ve kurtarma alanını Doğu Akdeniz’de genişletti

Türkiye'nin Akdeniz'deki arama ve kurtarma sahası, Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz sondaj faaliyeti gösteren gemilerin arama sahasını kapsayacak şekilde genişletildi.

Türkiye arama ve kurtarma alanını Doğu Akdeniz’de genişletti

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin Akdeniz'deki arama ve kurtarma sahası, Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz sondaj faaliyeti gösteren gemilerin arama sahasını kapsayacak şekilde genişletildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin Akdeniz'deki arama ve kurtarma sahasının Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren gemilerin arama sahasını kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurdu. Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, “Mavi Vatanımızda arama ve kurtarma sorumluluk sahamızı, Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren milli gemilerimizin arama sahalarını kapsayacak şekilde genişlettik. Yeni Ulusal Arama ve Kurtarma Planımız ülkemize hayırlı olsun” dedi.

YUNANİSTAN TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye'nin Yeni Ulusal Arama ve Kurtarma Planı’na tepki gösteren Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, bu hamlenin kafa karışıklığı yarattığını ve insan hayatını tehlikeye attığını açıkladı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise Yunanistan'a "Arama-kurtarma alanları egemenlik değil, hizmet sahalarıdır. Bu bakımdan kendi kara sularını kapsamayan, insan hayatının kurtarılmasına ve korunmasına yönelik bu alanı, egemenliğini ihlal olarak gören Yunanistan’ın bu iddiası hukuktan ve insani mülahazalardan uzaktır" açıklamasıyla cevap verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler