1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Türkiye Avrupa’da 10. en büyük rüzgar pazarı

Türkiye Avrupa’da 10. en büyük rüzgar pazarı

Enerji Günlüğü - BASFBölgesel Pazar Geliştirme Uzmanı Uğur Ergin, 2012 sonu itibariyle Türkiye’ninAvrupa’da 10. en büyük rüzgar pazarı olduğunu...

Türkiye Avrupa’da 10. en büyük rüzgar pazarı

Enerji Günlüğü - BASFBölgesel Pazar Geliştirme Uzmanı Uğur Ergin, 2012 sonu itibariyle Türkiye’ninAvrupa’da 10. en büyük rüzgar pazarı olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta sonu Alternatif Enerji ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Alternatif Enerji Semineri" kapsamında “Kimyanın kolaylaştırıcı rolü” başlıklı bir sunum yapan BASFBölgesel Pazar Geliştirme Uzmanı Uğur Ergin, 2012 sonu itibariyle Türkiye’nin Avrupa’da 10. en büyük rüzgar pazarı olduğunu söyledi.

ÇİN, ABD VE ALMANYA İLK ÜÇ

BASF'den Uğur Ergin, Kimyanın kolaylaştırıcı rolü başlıklı sunumunda “2050 yılında 9 milyar insan ve hala sadece tek bir dünya olacak” diyerek rüzgar enerjisinin önemine ve ihtiyacına değindi. Ergin, sunumunda Türkiye’nin rüzgar pazarında önemli bir pazar olduğunun da altını çizerek “2012 sonu itibariyle toplam 75 GW’dan fazla kurulu gücü ile en büyük pazar olan Çin’i ABD ve Almanya izliyor. 2950 MW kurulu gücü ile Türkiye Avrupa’nın 10. en büyük rüzgar pazarı” dedi.

RÜZGARDA 2020 HEDEFİMİZ 1000 MW

Ayrıca seminerde, Enerjisa Rüzgar Proje Müdürü Serra Özer ile Enerjisa İş Geliştirme Müdürü İbrahim Erden, “Türkiye’de Rüzgar Gücü” başlıklı bir sunum gerçekleştirdiler. Sunum çerçevesinde, içinde oldukları pazarlarda rüzgar enerjisinin miktarını artırdıklarını ve hedeflerinin 2020 sonundarüzgarda 1000 MW kurulu kapasiteye ulaşmak olduğunu vurguladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler