1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye Cezayir’den 2027’ye kadar LNG alacak

Türkiye Cezayir’den 2027’ye kadar LNG alacak

Türkiye, Cezayir’den yıllık 4,4 milyar metreküp LNG almaya 2027 yılına kadar devam edecek.

Türkiye Cezayir’den 2027’ye kadar LNG alacak

Enerji Günlüğü - Cezayir’den Türkiye’ye sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) teslimine dönük olarak imzalanan anlaşmanın süresi 2027 yılına uzatıldı. 

Türkiye, enerjide arz güvenliğini sağlamak amacıyla farklı ülkelerle yaptığı iş birliklerini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cezayir’e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında önemli imzalar atıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da katıldığı Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının ardından BOTAŞ ile Cezayir’in milli petrol ve gaz şirketi Sonatrach arasında LNG anlaşması imza altına alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, iki ülke arasında 1988 yılından beri devam eden LNG ithalat anlaşmasının süresini 3 yıl daha uzattıklarını açıkladı. Bayraktar, “Bu süre içerisinde Türkiye, Cezayir’den yıllık 4,4 milyar metreküp LNG almaya devam edecek. Bu tarihi anlaşmanın uzatılmasına dair ortaya konulan irade, taraflar arasında köklü iş birliğini daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacaktır” dedi.

14 Nisan1988 tarihli alım satım anlaşması ile birlikte Sonatrach, BOTAŞ'a LNG tedarik etmeye başladı. Yıllar içinde yenilenen anlaşma, Ekim 2024’te sona eriyordu. Anlaşma BOTAŞ Genel Müdürü Abdulvahit Fidan ve Sonatrach Genel Müdürü Rachid Hachichi arasında imzalandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler