1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye, Dünya Enerji Konseyi Başkanlığı`na göz koydu!

Türkiye, Dünya Enerji Konseyi Başkanlığı`na göz koydu!

Enerji Günlüğü - Türkiye, her üç yılda bir düzenlenen ve enerji alanında dünyanın en büyük organizasyonu sayılan 2016 Dünya Enerji Kongresi için...

Türkiye, Dünya Enerji Konseyi Başkanlığı`na göz koydu!

Enerji Günlüğü - Türkiye, her üç yılda bir düzenlenen ve enerji alanında dünyanın en büyük organizasyonu sayılan 2016 Dünya Enerji Kongresi için Birleşik Arap Emirlikleri'yle yarışıyor.
Dünya Enerji Konseyi Türkiye Milli Komitesi Başkanı Süreyya Yücel Özden, 1923 yılında kurulan Londra merkezli örgütün, her üç yılda bir düzenlediği Dünya Enerji Kongresi'ne yaklaşık 6-7 bin kişi katıldığını söyledi. Üç dört gün devam eden bu etkinlik çerçevesinde büyük sanayi sergileri de yapıldığını belirten Özden, 2013 Kongresi'nin Güney Kore'de yapılacağını söyledi. Özden, 2016 yılında yapılacak bir sonraki kongrenin Türkiye'de düzenlenmesi için Dünya Enerji Konseyi Türkiye Milli Komitesi olarak yoğun bir çaba içinde olduklarını anlattı. Özden şunları söyledi: "2016 için açılan yarışmaya girdik. Elene elene son iki aday ülke kaldık. Konsey'e 100 ülke üye. 2016 Kongresi için çok sayıda aday çıktı. Mesela, Rusya, Çin, çeşitli Arap ülkeleri, Danimarka, Almanya gibi ülkeler de adaydı. Kalan iki aday ülke, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri... Bu konudaki nihai karar Monaco'da Dünya Enerji Konseyi'nin 8 Kasım'daki Genel Kurulu'nda verilecek."
Enerji Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve bütün ülkelerdeki büyükelçilerin kendilerine yardımcı olmak amacıyla bulundukları ülkelerde ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla yoğun temas halinde olduğunu belirten Süreyya Yücel Özden, "Kendilerine bunun için teşekkür ediyorum" dedi.

TÜRKİYE'NİN HEDEFİ BAŞKANLIK
Süreyya Yücel Özden şunları söyledi:
"Her ülkenin, milli komitelerinin başkanları oy verecek. Ortada 100 oy var. Benim ümidim var, 2016 yılı Dünya Enerji Kongresi Türkiye'de yapılacak. Bunu başarabilirsek, yani 2016 Dünya Enerji Kongresi'nin Türkiye'de yapılmasını kabul ettirebilirsek, Türkiye olarak Dünya Enerji Konseyi'nin başkan yardımcılığını üstleneceğiz. Daha sonra örgütün başkanlığı için çalışacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler