1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye elektrikte yüzde 50.7 dışa bağımlı

Türkiye elektrikte yüzde 50.7 dışa bağımlı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin elektrik enerjisinde dışa bağımlılık oranının yüzde 50.7 olduğunu...

Türkiye elektrikte yüzde 50.7 dışa bağımlı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin elektrik enerjisinde dışa bağımlılık oranının yüzde 50.7 olduğunu açıkladı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye 2016 yılı elektrik enerjisi tüketimi 279,3 milyar kWholarak gerçekleşmiştir. Geçen sene üretilen elektrik enerjisinde dışa bağımlılık oranı % 50,7 olarak gerçekleşmiştir” açıklamasında bulundu.

KÖMÜRDE AR-GE ÇALIŞMALARI YAPILDI

Yerli kömür ile ilgili sorulan bir diğer soruya verdiği yanıtta Albayrak, “TÜBİTAK ile Bakanlığımız arasında imzalanan işbirliği protokolleri kapsamında Termik Santraller için Türk Linyitlerine Uygun Yakıcı Geliştirilmesi Projesi ile Bakanlığımız ilgili kuruluşu Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından desteklenen, "Termik Santral Teknolojilerinin Geliştirilmesi ve Yerlileştirilmesi" (MİLTES) ve "Milli Termik Santral Kükürt Arıtma Sisteminin Geliştirilmesi ve Yerlileştirilmesi" (MİLKAS) Projeleri hususunda araştırmalar yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler