1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye enerji piyasası deneyimini Pakistan'la paylaşacak

Türkiye enerji piyasası deneyimini Pakistan'la paylaşacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin enerji sektöründeki ve EPİAŞ’ın enerji piyasalarındaki deneyimi Pakistan Piyasa İşletmecisi CPPA-G ile paylaşılacak.EPİAŞ’ın...

Türkiye enerji piyasası deneyimini Pakistan'la paylaşacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin enerji sektöründeki ve EPİAŞ’ın enerji piyasalarındaki deneyimi Pakistan Piyasa İşletmecisi CPPA-G ile paylaşılacak.

EPİAŞ’ın İstanbul’daki ofisinde gerçekleştirilen ve 5 gün süren eğitim programından sonra EPİAŞ ve CPPA-G arasında karşılıklı iyi niyet sözleşmesi imzalandı. 

EPİAŞ Genel Müdürü Mustafa Kayırıcı imza töreninde yaptığı konuşmasında “ İki kardeş ülke arasında birçok konuda iyi ilişkiler devam etmektedir. Pakistan’ın gelişen enerji sektörüne Türkiye tecrübesinin EPİAŞ aracılığı ile aktarılması ve böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmamız bizi mutlu etmiştir. Sözleşmenin her iki taraf için de hayırlı olmasını diler, katkı sağlayan tüm taraflara teşekkürlerimi sunarım.” ifadesini kullandı.

CPPA-G Genel Müdürü Abid Latif Lodhi ise yaptığı değerlendirmede, “Farklı ülkelerin piyasa yapılarını inceliyoruz. Bize örnek olabilecek en başarılı piyasalardan biri de uzun yıllara dayanan kardeşlik ilişkilerimizin olduğu Türkiye örneğidir. Bu birliktelik ve paylaşımlarla iki ülke arasındaki işbirliğini daha da ileri taşımak istiyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler