1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye genelinde elektrikler kesildi!

Türkiye genelinde elektrikler kesildi!

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin pek çok kentinde aynı anda elektrik kesintileri meydana geldi.Türkiye tarihi bir gün yaşıyor. Sabah saat 10.30 sıralarında...

Türkiye genelinde elektrikler kesildi!

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin pek çok kentinde aynı anda elektrik kesintileri meydana geldi.

Türkiye tarihi bir gün yaşıyor. Sabah saat 10.30 sıralarında Türkiye’nin pek çok kentinde aynı anda elektrik kesintileri meydana geldi.

Metro seferleri İstanbul ve Ankara’da durdurulurken sorunun Türkiye Elektrik İletişim A.Ş.’den kaynaklandığı öne sürülüyor.

ENERJİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yalnızca son 15 yılda böyle bir olayın yaşanmadığı ifade edildi. Kesintinin nedeninin ise araştırıldığı belirtildi. Bakanlığın ilk izlenimlerine göre ise kesintinin sebebi Ege bölgesinden kaynaklı olabilir. Kesintiden yaklaşık bir saat sonra gelen ve hiçbir bilgi içermeyen açıklamalar akıllarda soru işaretleri bıraktı. 

Elektrik kesintisi yaşanan iller şöyle: İstanbul, Ankara, İzmir, Bolu, Diyarbakır, Denizli, Bingöl, Kayseri, Adıyaman, Muş, Mersin, Amasya, Eskişehir, Bursa, Samsun, Adana, Osmaniye, Kütahya, Afyon, Hatay, Elazığ, Sakarya, Sivas, Yozgat, Bitlis, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Bilecik.

Önceki ve Sonraki Haberler