1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye Gülcihan-1 üzerindeki betonu kaldırıyor

Türkiye Gülcihan-1 üzerindeki betonu kaldırıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yıl sonuna kadar Doğu Akdeniz ruhsatları dahilinde derin denizlerde ilk sondaj için İskenderun...

Türkiye Gülcihan-1 üzerindeki betonu kaldırıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yıl sonuna kadar Doğu Akdeniz ruhsatları dahilinde derin denizlerde ilk sondaj için İskenderun havzasında Gülcihan-2 kuyusunda sondaj çalışmalarına başlayacak.

TPAO, 28 yıl önce şu anki adı Exxon olan Esso şirketince keşfedilen ama o dönemin petrol fiyatlarının düşük olması nedeniyle ekonomik bulunmadığı için üzeri çimento ile kapatılan Gülcihan-2 kuyusunda sondaj çalışmalarına başlayarak derin denizlere açılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bütçe sunuşunda yer alan bilgilere göre, sondajın bu ay içerisinde başlaması planlanıyor.

GÜLCİHAN SONDAJINDA YAKLAŞIK 5 BİN METREYE İNİLECEK

Bakanlık yetkilileri Gülcihan sondajında yaklaşık 5 bin metreye inerek Türkiye’nin Akdeniz’in ilk derin deniz sondajını yapacağını belirterek “Akdeniz’de ilk petrolü buradan üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Bu arada Türkiye’nin satın aldığı Barbaros Hayrettin Paşa gemisi sismik çalışmalara devam ederken, dünya devi Shell ile önümüzdeki yıl Antalya’da ilk sondajın yapılması planlanıyor. Mersin ve İskenderun için ise dünya devleri ile görüşülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler