1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye Herkes için Sürdürülebilir Enerji girişimine katılıyor

Türkiye Herkes için Sürdürülebilir Enerji girişimine katılıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye,BM Genel Sekreteri’nin başlattığı ‘Herkes için Sürdürülebilir Enerji’ girişimine katıldığını ve desteklediğini...

Türkiye Herkes için Sürdürülebilir Enerji girişimine katılıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye,BM Genel Sekreteri’nin başlattığı ‘Herkes için Sürdürülebilir Enerji’ girişimine katıldığını ve desteklediğini duyuracak.

Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinde sürdürülebilir enerji çözümlerinin yaratılması için özel sektörün nasıl yardımcı olabileceğinin tartışılacağı bölgesel konferanstaTürkiye,BM Genel Sekreteri’nin başlattığı ‘Herkes için Sürdürülebilir Enerji’ girişimine katıldığını ve desteklediğini duyuracak.

“Sürdürülebilir Enerji Çözümlerinin Yaygınlaştırılması Bölgesel Konferansı: Özel Sektörün Rolü”,İslami Kalkınma Bankası ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ev sahipliğinde 13-14 Mayıs’ta Dedeman Hotel, Gayrettepe, İstanbul’da yapılıyor.

Bölgesel konferans, konferansı organize eden kurumların BM Genel Sekreteri’nin başlattığı “Herkes için Sürdürülebilir Enerji” girişimini yaygınlaştırma taahhütleri kapsamında düzenleniyor.

‘Herkes için Sürdürülebilir Enerji’, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından Eylül 2011’de başlatılmış öncü bir girişim. Bu girişim ile uluslararası toplululuğun 2030’a kadar tamamlaması beklenen üç hedef belirlendi: Modern enerji hizmetlerine evrensel erişimin sağlanması; enerji verimliliğinin geliştirilmesinin küresel oranın iki katına çıkarılması ve küresel enerji karmasında yenilenebilir enerji payının iki katına çıkartılması.

Konferans sırasında somut kamu-özel sektör ortaklıkları kurulmasına odaklanılacak. Aynı zamanda pek çok farklı sektörden paydaşlar, uluslararası kuruluşlar, özel sektör temsilcileri, enerji programlarına özel sektörün dâhil olması ile ilgili deneyimlerini ve başarı hikâyelerini paylaşacak.

Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinden gelen katılımcılar, bölge çapında sürdürülebilir enerji çözümlerine yönelik özel sektör yatırımlarını artırma konusunda atılacak adımları tartışacak. Türkiye, Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinden ‘Herkes için Sürdürülebilir Enerji’girişimine katılan ve bu girişimin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapmak için niyetlerini beyan eden altı ülkeden biri.

Önceki ve Sonraki Haberler