1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye iklim değişikliği konusunda çok endişeli

Türkiye iklim değişikliği konusunda çok endişeli

Türkiye’de insanların iklim değişikliği ile ilgili daha çok bilgiye ihtiyacı olduğu ve çoğunluğun bu konuda çok endişeli olduğu kaydedildi. 

Türkiye iklim değişikliği konusunda çok endişeli

Enerji Günlüğü - Türkiye’de insanların iklim değişikliği ile ilgili daha çok bilgiye ihtiyacı olduğu ve çoğunluğun bu konuda çok endişeli olduğu kaydedildi. 

Yale Üniversitesi İklim değişikliği İletişim Programı araştırmacılarının 30 farklı ülkede, Facebook kullanan örneklem gruplarla gerçekleştirdiği, insanların iklim değişikliğine yönelik tutumları hakkında yapılan bu anket çalışmasında, Türkiye’den verilen yanıtların büyük çoğunluğunda insanların iklim değişikliği ile ilgili daha çok bilgiye ihtiyacı olduğu öne çıkıyor. Türkiye’den anketi yanıtlayanların yarısından fazlası, iklim değişikliğinin insan faaliyetleri kaynaklı, acil bir tehdit olduğuna inanan ve iklim politikalarını güçlü bir şekilde destekleyen “çok endişeli” grubunda yer alıyor.

KÜRESEL DÜZEYDE ÖNE ÇIKANLAR

Küresel düzeyde şu bulgular öne çıkıyor:

- Anket yapılan her ülkedeki vatandaşların ezici çoğunluğu artık iklim değişikliğinin gerçekleştiğine inanıyor (%78-94 arasında değişiyor). İklim inkarcılığı, her yerde nüfusun küçük bir kısmıyla sınırlı kalıyor. (%2-12 arasında değişiyor).

- Gelecek nesiller için duyulan endişe ön plana çıkıyor: Tüm ülkelerde çoğunluk, iklim değişikliğinin kendilerine zarar vereceğini kabul ediyor. Anket yapılan ülkelerin çoğunda insanlar iklim değişikliğinin gelecek nesillere "çok büyük zarar" vereceğine inanıyor.

- Ankete katılan her ülkedeki insanların çoğunluğu, iklim değişikliğinin üstesinden gelmek için Paris İklim Anlaşması’na ciddi destek veriyor. Bununlar birlikte, iklim değişikliğinin hükümetlerin en yüksek öncelikleri arasında olması gerektiğine inanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler