1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye İklim Kanunu hazırlığı yapıyor 

Türkiye İklim Kanunu hazırlığı yapıyor 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini çok ciddi şekilde yaşadığını vurgulayarak, İklim Kanunu'na ilişkin hazırlık yaptıklarını söyledi.

Türkiye İklim Kanunu hazırlığı yapıyor 

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini çok ciddi şekilde yaşadığını vurgulayarak, İklim Kanunu'na ilişkin hazırlık yaptıklarını söyledi.

İlbank Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu'nda düzenlenen İklim Değişikliği Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, etkileri bakımından, Kovid-19 sonrasında dünyanın en önemli gündem maddesinin iklim değişikliğiyle mücadele olacağını söyledi. Türkiye'nin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini çok ciddi şekilde yaşadığını vurgulayan Kurum, İklim Kanunu'na ilişkin hazırlık yaptıklarını ifade etti. Kurum, "Bu çerçevede aslına bakarsanız belki Paris Anlaşması’nın zorunlu kılmadığı süreci, biz ilgili bakanlıklarımızın görüşüyle ülkemizde zorunlu hale getiriyoruz" diye konuştu. 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN KÜRESEL FATURASI 3 TRİLYON DOLAR

Küresel sorun haline gelen iklim değişikliğine karşı tüm kurumların ortak çalışması gerektiğini belirten Kurum, son 20 yılda iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan doğal afetlerin küresel ekonomiye etkisinin yaklaşık 3 trilyon dolar olduğunu kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler