1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye ile Fas çevre alanında işbirliği yapacak

Türkiye ile Fas çevre alanında işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Fas çevrenin korunması ve iyileştirilmesinde işbirliği yapacak.Türkiye ile Fas arasında imzalanan çevre alanındaki mutabakat...

Türkiye ile Fas çevre alanında işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Fas çevrenin korunması ve iyileştirilmesinde işbirliği yapacak.

Türkiye ile Fas arasında imzalanan çevre alanındaki mutabakat zaptı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rabat'da 18 Eylül 2014'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Fas Krallığı Hükümeti Arasında Çevre Alanında Mutabakat Zaptı"nın onaylanması Bakanlar Kurulu tarafından 19 Ocak'ta kararlaştırıldı.

Anlaşmaya göre, taraflar, evsel ve endüstriyel atık suların yönetimi, atık su arıtma tesisleri çevrimiçi izleme sistemleri, arıtma çamurlarının yönetimi, kimyasallar yönetimi, deniz ve kıyı kirliliğiyle mücadele, hava kalitesi yönetimi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji gibi konularda işbirliği yapacak.

Anlaşma kapsamında ilgili konularda eğitim programları, toplantı, konferans, sempozyum, bilimsel ve teknik ziyaret programlarının düzenlenmesinin yanı sıra araştırma, geliştirme ve uygulama faaliyetleri konusunda bilimsel ve teknik düzeyde bilgi ve belge değişimi de öngörülüyor.

Anlaşma çerçevesinde işbirliğinin etkili bir şekilde uygulanmasının sağlanması için taraflarca ortak bir komite kurulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler