1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye ile gaz davasının ilk ayağını İran kazandı

Türkiye ile gaz davasının ilk ayağını İran kazandı

Enerji Günlüğü - Türkiye, eksik gaz teslimatı ve fiyat revizyonu için Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne verdiği İran karşısında davanın ilk ayağını...

Türkiye ile gaz davasının ilk ayağını İran kazandı

Enerji Günlüğü - Türkiye, eksik gaz teslimatı ve fiyat revizyonu için Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne verdiği İran karşısında davanın ilk ayağını kaybetti.

İran Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, İran Ulusal Doğalgaz Şirketi yetkilisi, geçtiğimiz hafta basında yer alan dava sonuçlarını onaylayan bir açıklama yaparak, İran'ın Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ndekiilk davayı kazandığı ve ikinci davanın sonucunun da gelecek günlerde resmi olarak açıklanacağını söyledi.

Türkiye eksik gaz teslimatı ve fiyat revizyonu için İran’ı Uluslararası Tahkim’e vermişti. İlk dava eksik gaz teslimatı konusunda görüldü ve Türkiye’nin düzenli doğalgaz almaması gerekçe gösterilerek İran’ın lehine karar verildi.

Davanın ikinci ayağında ise fiyat revizyonu ele alınacak. Türkiye, 480 dolar ile en pahalı doğalgazı İran’dan alıyor ve bu fiyatta indirim talep ediyor. Ancak davanın ilk ayağının Türkiye’nin aleyhine sonuçlanması nedeniyle indirim oranının istenilen düzeylerin çok altlarında kalabileceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler