1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye ile Yemen enerjide işbirliği yapacak

Türkiye ile Yemen enerjide işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Yemen Cumhuriyeti Hükümeti arasında hidrokarbon ve madenler alanında işbirliğine dair Mutabakat Zaptı...

Türkiye ile Yemen enerjide işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Yemen Cumhuriyeti Hükümeti arasında hidrokarbon ve madenler alanında işbirliğine dair Mutabakat Zaptı onaylandı.

Bakanlar Kurulu’nun konu ile ilgili kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Mutabakata göre, taraflar, karşılıklı menfaat ilkesi çerçevesinde işbirlikçi kurumsal bir ilişki tesis edecekler, hidrokarbon ve madenler alanında ikili işbirliğini destekleyecek ve teşvik edecekler.

Taraflar, ulusal mevzuatları çerçevesinde, hidrokarbon ve maden alanlarında ikili bilimsel, teknik, teknolojik, yasal, idari ve ticari işbirliğinin geliştirilmesini teşvik edecekler.

Taraflar her iki ülkede ve/veya üçüncü ülkelerde hidrokarbon ve madenler alanında yatırımların teşvik edilmesi hususunda işbirliği yapma konusunda anlaşmaya vardılar.

Taraflar, özellikle her iki ülkenin de enerji ve maden alanlarında faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşları arasındaki ortaklığı güçlendirme yoluyla bilgi ve uzmanlık değişimini teşvik etme hususunda anlaşmaya vardılar.

Önceki ve Sonraki Haberler