1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye Irak ticaret ilişkileri canlanacak

Türkiye Irak ticaret ilişkileri canlanacak

Enerji Günlüğü - Türk ve Iraklı işadamları ticareti yeniden canlandırmak için TOBB’un çalışma yemeğinde buluştu.Haziran ayından sonra ciddi bir...

Türkiye Irak ticaret ilişkileri canlanacak

Enerji Günlüğü - Türk ve Iraklı işadamları ticareti yeniden canlandırmak için TOBB’un çalışma yemeğinde buluştu.

Haziran ayından sonra ciddi bir düşüş kaydeden Türk-Irak ticari ilişkilerinin tekrar canlanması için TOBB Irak Ticaret Odası heyetini davet etti. Bu çerçevede Türkiye’ye gelen Heyet, 23 Eylül 2014 Salı günü saat 12:00’de TOBB’un Ankara’daki merkezinde çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Heyetin ziyaretinde, TOBB ile Irak Ticaret Odaları Federasyonu Arasında İşbirliği için Çalışma Komitesi Anlaşması imzalandı.

Irak Ticaret Odası Başkanı Jaafar Rasool Jaafar Al- Hamadani, 17 kişilik bir işadamı heyetiyle Türkiye’ye geldi. Bağdat, Basra, Kerkük ve Kerbela Ticaret Odaları Başkanlarının da yer aldığı heyette, aslında Irak’ın her bölgesi temsil ediliyor.

Dışişleri Bakanlığı, Bağdat Büyükelçiliği ve Ekonomi Bakanlığı ile koordineli olarak, TOBB tarafından düzenlenen heyet, 23-27 Eylül 2014 tarihleri arasında, TOBB Başkanıyla görüşmesi yanında,Ankara ve İstanbul’da, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı,EXİMBANK, Yatırım Promosyon Ajansı,ATO, İTO, İSO, İstanbul Ticaret Borsası, MÜSİAD, Müteahhitler Birliği, TİM, TÜSİAD ve UND, kamu ve özel sektör temsilcileriyle görüşmesi öngörülüyor.

Irak, Türkiye’nin Almanya’dan sonra en çok ihracat yaptığı ülke.

Önceki ve Sonraki Haberler