1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye-İran elektrik işbirliği komitesi kurulacak

Türkiye-İran elektrik işbirliği komitesi kurulacak

Enerji Günlüğü - İran ve Türkiye arasında elektrik takas seviyesinin yükseltilmesi, yenilenebilir santraller ve elektrik piyasasında işbirliği için ortak...

Türkiye-İran elektrik işbirliği komitesi kurulacak

Enerji Günlüğü - İran ve Türkiye arasında elektrik takas seviyesinin yükseltilmesi, yenilenebilir santraller ve elektrik piyasasında işbirliği için ortak bir komite kurulacak.

İran Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan, dün Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada, elektrik intikali, yenilebilir santraller ve elektrik piyasasında işbirliği için İran ve Türkiye arasına ortak komitenin kurulacağını belirtti.

Erdekaniyan, Türkiye’nin hali hazırda 600 megavat olan elektrik takasının 2020 yılında bin 50 megavata yükseltmek istediğini kaydederek, “Türkiye’nin iki ülke arasında elektrik intikalinin artması, 450 megavatlık hattın inşası ile gerçekleşebilecek” dedi.

Erdekaniyan iki ülke arasında elektrik takas seviyesinin yükseltilmesi için yakın bir gelecekte işbirliği prensip anlaşmasının imzalanacağını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler