1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye İran’dan daha fazla doğal gaz almaya hazır

Türkiye İran’dan daha fazla doğal gaz almaya hazır

Enerji Günlüğü - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye’nin kendilerinden daha fazla doğalgaz almaya hazır olduğunu bildirdiğini kaydetti.Dün resmi...

Türkiye İran’dan daha fazla doğal gaz almaya hazır

Enerji Günlüğü - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye’nin kendilerinden daha fazla doğalgaz almaya hazır olduğunu bildirdiğini kaydetti.

Dün resmi bir ziyaret için İran’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen ve görüşme sonrası ortak basın açıklaması yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yaptıkları görüşmede iki ülkenin ekonomik ilişkilerini daha ileri götürmek için önemli kararlar aldıklarını belirterek, Türk tarafın daha fazla doğalgaz almaya hazır olduğunu bildirdiğini kaydetti.

İran’ın Türk yatırımcılara destek ve altyapı hizmeti konusunda yardımcı olacağını ifade eden Ruhani, bankacılık ilişkilerinin geliştirilmesi ve işlemlerin milli para birimiyle yapılmasına karar verdiklerini açıkladı.

ENERJİ İŞBİRLİĞİMİZİ YOĞUNLAŞTIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Enerji alanındaki işbirliğimizi yoğunlaştırmaya kararlıyız” ifadesini kullandı. Erdoğan ayrıca, yıllar önce İran ile yıllık ticaret hacmi için 30 milyar dolar hedef belirlendiğini hatırlatarak, son dönemlerde bu hedefin 10 milyar dolarlarda kaldığını ve iki ülke ekonomik ve ticari ilişkilerini daha da geliştirerek bu hedefe ulaşmak istediklerini de belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler