1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye, İran`ın doğalgaz teklifini reddetti

Türkiye, İran`ın doğalgaz teklifini reddetti

Enerji Günlüğü - İran'ın Türkiye'ye doğalgaz indirimi yerine doğalgaz ihracatını ikiye çıkarmayı teklif ettiği ama Türkiye'nin bunu kabul etmediği...

Türkiye, İran`ın doğalgaz teklifini reddetti

Enerji Günlüğü - İran'ın Türkiye'ye doğalgaz indirimi yerine doğalgaz ihracatını ikiye çıkarmayı teklif ettiği ama Türkiye'nin bunu kabul etmediği ifade edildi.

İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, Ankara'ya doğalgaz fiyatında indirim yapmak için doğalgaz ihracatını iki kat artırmayı teklif ettiklerini ancak Ankara'nın bu teklifi kabul etmediğini söyledi.

İran'dan doğalgazın fiyatının yüksek olduğu gerekçesi ile Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne başvuran Türkiye'ye talep ettiği fiyat indirimi yerine doğalgaz ihracatını iki katına çıkarmayı teklif ettiklerini belirten Zanganeh, Türkiye'nin bu teklifi kabul etmediğini söyledi.

İran Türkiye'ye doğalgaz ihracatını geçen yıl bir milyar metreküpe kadar artırdı. Rusya, İran ve Azerbaycan'dan doğalgaz alan Türkiye en pahalı gazı İran'dan alıyor. İran'dan 10 milyar metreküp doğalgaz satın alan Türkiye 1000 metreküp için 490 dolar ödüyor. Türkiye Rusya'ya 425 dolar, Azerbaycan'a 335 dolar ödüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mahkeme'nin Mayıs ayında bir karara varacağını beklediklerini söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler