1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye Kasım’da İran’dan petrol almadı

Türkiye Kasım’da İran’dan petrol almadı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ABD yaptırımlarındaki geçici muafiyete rağmen Kasım ayında İran'dan hiç ham petrol almadığı belirtildi.ABD'nin İran'dan...

Türkiye Kasım’da İran’dan petrol almadı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ABD yaptırımlarındaki geçici muafiyete rağmen Kasım ayında İran'dan hiç ham petrol almadığı belirtildi.

ABD'nin İran'dan petrol ithalatına geçici muafiyet tanıdığı ülkeler arasında yer alan Türkiye, 2018 yılı Kasım ayında bu ülkeden ham petrol alımının sıfıra indiği kaydedildi. Reuters’ın ismini vermek istemeyen bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Türkiye'nin en büyük petrol rafinerisi Tüpraş, Ekim ayında İran'dan günde yaklaşık 129 bin varil ham petrol almıştı ancak Kasım ayında ithalat tutarı sıfır oldu. Kaynak Tüpraş'ın Ekim ayının ortasından Kasım ortasına kadar, İzmit rafinerisinde planlı bakım yaptığını belirtti. Bu durumun söz konusu dönem boyunca ham petrol talebinin azalmasına yol açmış olabileceği belirtildi.

İran'dan Türkiye'ye gelen petrol, iki ülke arasındaki mesafeyi deniz yoluyla kat etmek için sevkıyatın zaman almasından dolayı genellikle iki veya daha fazla hafta önceden rezerve ediliyor.

ABD, İran'ın petrol ihracatını kısıtlamak için başlattığı yaptırımlarda Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Tahran'ın en büyük sekiz müşterisine altı ay süreyle muafiyet tanımıştı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler