1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye Kürt petrolünden yılda 3 milyar dolar kazanacak

Türkiye Kürt petrolünden yılda 3 milyar dolar kazanacak

Enerji Günlüğü - Petrol ihracatından Kürt yönetimi yılda 9 milyar dolar, Türkiye ise 3 milyar dolar gelir elde edecek.İsviçre'nin önde gelen finans kuruluşlarından...

Türkiye Kürt petrolünden yılda 3 milyar dolar kazanacak

Enerji Günlüğü - Petrol ihracatından Kürt yönetimi yılda 9 milyar dolar, Türkiye ise 3 milyar dolar gelir elde edecek.

İsviçre'nin önde gelen finans kuruluşlarından UBS Bankası'nın yayınladığı ham petrol ihracatıyla ilgili yıllık rapora göre, Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi ve Bağdat, Türkiye'ye başlayan petrol ihracatından yılda 9, Türkiye ise 3 milyar dolar gelir elde edecek.

Raporda, geçen yılın sonunda başlayan ihracatın Irak, Türkiye ve Kuzey Irak'taki 'Kürdistan' olarak bilinen bölgeye ciddi bir ekonomik katkı sağlayacağı ifade edildi.

BÖLGESEL FİNANS DENGELERİ DEĞİŞEBİLİR

UBS, merkezi Irak Hükümeti'nin Bölgesel Kürt Hükümeti ile birlikte günlük yaklaşık 700 bin varil ham petrol sevkiyatından yaklaşık 9 milyar dolar kazanabileceğini, ihracatın devam etmesi halinde bölgesel finans dengelerini değiştireceği, taraflara önemli miktarda mali gelir sağlayacağını açıkladı.

TARAFLAR UZLAŞACAK

UBS yöneticilerinden Daniel Eckstein, mevcut siyasi dengelere göre yorumlandığında Irak, Türkiye ve Kürt bölgesi yönetiminin yakın zamanda petrol ihracatına devam edilmesi konusunda uzlaşacağını tahmin ettiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler