1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Türkiye Madencilik Finans Yatırım Zirvesi yapıldı

Türkiye Madencilik Finans Yatırım Zirvesi yapıldı

Enerji Günlüğü – ‘Türkiye Madencilik Finans Yatırım Zirvesi’nin ilki finans sektörünün kalbi olarak bilinen Londra’da gerçekleşti. Türkiye...

Türkiye Madencilik Finans Yatırım Zirvesi yapıldı

Enerji Günlüğü – ‘Türkiye Madencilik Finans Yatırım Zirvesi’nin ilki finans sektörünün kalbi olarak bilinen Londra’da gerçekleşti. 

Türkiye madencilik sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve sektörün dünya finans çevrelerince bilinirliğini artırmak için bu yıl ilk kez düzenlenen‘Türkiye Madencilik Finans Yatırım Zirvesi’nde Türk madencilik sektörü temsilcileri dünyanın önemli finans kuruluşlarının yetkilileri ile bir araya geldi.

Türk maden sektöründen 68’i yabancı, 27’si yerli olmak üzere toplam 95 şirketin katıldığı zirvede madencilik sektörünün temel sorunları, finansal ihtiyaçların nasıl giderileceği, risk sermayesi temini, yeni iş imkânlarının yaratılması, borsaya açılma bağlantılarının nasıl sağlanacağı, Türk madencilik sektörünün nasıl daha fazla GSMH artışı sağlayacağı ve daha birçok konu tartışıldı.

LONDRA BORSASI’NIN AÇILIŞ GONGUNU MADENCİLER ÇALDI

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) gümüş sponsor olduğu zirveye Birlik adına, İMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Can Çoker ile İMMİB Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Özer ve İMİB Yönetim Kurulu Üyesi Güldal Şeyda Çağlayan katıldı. Aralarında İMİB temsilcilerinin de olduğu Türk Madencilik Heyeti zirveden bir gün önce sabah saat 08:00’de Londra Borsası’nın açılış gongunu çaldı.

Ayrıca önümüzdeki dönemde Londra Borsası’na kote olmayı planlayan 3 şirket de London Stock Exchange ve uluslararası finans kuruluşları ile görüşmeler yaptı.

ÇOKER: MADENCİLİK İZİNLERİNİN GEÇ VERİLMESİ YA DA VERİLMEMESİ YATIRIMCILARDA CİDDİ ENDİŞE YARATTI

Zirveyi değerlendiren İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Can Çoker, zirvenin sektör açısından son derece verimli geçtiğini ve zirveye önümüzdeki yıllarda da destek olmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:“Türk firma temsilcileri ile yatırımcıların birebir görüşmeler yapmasına olanak sağlayan zirve, aynı zamanda sektörün önündeki engellerin neler olduğunun ortaya çıkmasında da önemli rol oynadı. Üzülerek gördük ki madencilik izinlerinin geç verilmesi ya da verilmemesi gibi kamusal düzenlemeler yatırımcılarda ciddi endişe yaratmış durumda. Sektörün önündeki bu engeli kaldırmanın yolu da sektörel bir bütünlük sağlayacak ve koordinasyonu kolaylaştıracak Türkiye madencilik politikasının oluşturulmasından geçiyor. Eğer sektörümüzün beklediği yasal düzenlemeler hayata geçirilirse Türkiye yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacak”.

Önceki ve Sonraki Haberler