1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye Nahçıvan elektriğini getirmenin peşinde

Türkiye Nahçıvan elektriğini getirmenin peşinde

Türkiye ve Azerbaycan, doğal gaz ve petrol alanındaki çalışmaları elektrik alanına da taşıyacak. Nahçıvan’dan Türkiye’ye elektrik ihracatı planlanıyor.

Türkiye Nahçıvan elektriğini getirmenin peşinde

Enerji Günlüğü - Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Azerbaycan ile doğal gaz ve petrol alanında çalışmalar yürüttüklerini hatırlatarak “Azerbaycan ile bizi biraz daha birbirimize bağlayacak diğer alan, elektrik alanı. Burada da özellikle Nahçıvan’dan Türkiye’ye elektrik ihracatı ve burada üretilecek elektriğin Türkiye piyasasına gelmesi konularını teknik düzeyde ele aldık. Bundan sonraki süreçte bunu daha da ileri götürmek istiyoruz” dedi.

“İKİ ÜLKENİN ENERJİ İLİŞKİLERİ DAHA ÇOK KURUMSALLAŞTI”

Bayraktar, Azerbaycan'ın son dönemde elektrik ve yenilenebilir enerji alanında elde ettiği ilerlemelerin takdire şayan olduğunu, iki ülke arasında enerji alanındaki ilişkilerin daha çok kurumsallaştığını, geçen yıl Nahçıvan'da yapılan "Türkiye-Azerbaycan Enerji Forumu"nun dördüncüsünün bu yıl Türkiye'de düzenleneceğini söyledi. Azerbaycan'dan Türkiye'ye elektrik iletimi konusunda çalışma yürütüldüğünü belirten Bayraktar, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı'nın bu yıl Azerbaycan'da yapılacağını ve tüm dünyanın gözünün Bakü'de olacağını vurguladı.