1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Türkiye nükleerde 3. şahıslara karşı sorumluluğa sınır getirdi

Türkiye nükleerde 3. şahıslara karşı sorumluluğa sınır getirdi

1960’ta, nükleer enerji alanında üçüncü şahıslara karşı hukuki sorumlulukları içeren uluslararası protokolde bazı değişiklikler getiren protokol, maddi sorumluluk sınırına ilişkin çekince metniyle onaylandı.

Türkiye nükleerde 3. şahıslara karşı sorumluluğa sınır getirdi

Enerji Günlüğü - 1960’ta, nükleer enerji alanında üçüncü şahıslara karşı hukuki sorumlulukları içeren uluslararası protokolde bazı değişiklikler getiren protokol, maddi sorumluluk sınırına ilişkin çekince metniyle onaylandı.

Nükleer Enerji Alanında Üçüncü Şahıslara Karşı Hukuki Mesuliyete Dair Sözleşmeyi Değiştiren Protokol 4918 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla ve bir çekince metniyle birlikte, onaylandı. 

Onay metninde Türkiye’nin, başka bir devletin ülkesinde; deniz yetki alanlarında; devlet adına kayıtlı gemilerde ya da hava araçlarında meydana gelecek nükleer zararlar için, söz konusu devletin eşdeğer miktardan karşılıklı fayda sağlamadığı ölçüde; Protokolde belirlenen 700.000.000 eurodan daha düşük bir sorumluluk miktarını belirleme hakkını saklı tutacağı çekincesi yer aldı. 

Protokol Almanya, Belçika, Danimarka, İspanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Norveç, Hollanda, Portekiz, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda, Slovenya, ;İsveç, İsviçre ve Türkiye tarafından imzalanmıştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler