1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Türkiye rüzgar santrali kurulumunda Avrupa dördüncüsü

Türkiye rüzgar santrali kurulumunda Avrupa dördüncüsü

Enerji Günlüğü - Avrupa'da yılın ilk yarısında gerçekleştirilen 6.1 GW rüzgar enerjisi kurulumunda Türkiye 377.8 MW ile dördüncü en fazla kurulum...

Türkiye rüzgar santrali kurulumunda Avrupa dördüncüsü

Enerji Günlüğü - Avrupa'da yılın ilk yarısında gerçekleştirilen 6.1 GW rüzgar enerjisi kurulumunda Türkiye 377.8 MW ile dördüncü en fazla kurulum yapan ülke oldu.

Avrupa'nın temiz enerji geçişinin güçlü bir işareti geçen yılın şebekeye bağlanan yeni enerji kurulumu verileriyle daha belirgin bir hal aldı. WindEurope verilerine göre, Avrupa'da 2017 yılının ilk yarısında 6.1 GW rüzgar enerjisi kurulumu yapıldı. Bu kurulumların 4.8 GW'ını karasal rüzgar santralleri, kalanını da offshore (açıkdeniz) rüzgar santralleri oluşturdu. 

ALMANYA BAŞI ÇEKİYOR, TÜRKİYE DÖRDÜNCÜ

Almanya, 2.2 GW'lık karasal rüzgar santrali kurulumu ile açık ara birinciliği üstlendi. Almanya'yı 1.2 GW ile İngiltere ve 492 MW ile Fransa izledi. Türkiye ise 377.8 MW rüzgar kurulumu yaparak dördüncü sırada yer aldı.

Böylece Türkiye, 187 MW kurulu gücü hayata geçiren İtalya, 159 MW kurulu gücü hayata geçiren İrlanda, 88 MW kurulu gücü hayata geçiren Hollanda, 59.9 MW kurulu gücü hayata geçiren Danimarka, 50 MW kurulu gücü hayata geçiren Finlandiya ve 46 MW kurulu gücü hayata geçiren Yunanistan'ı geride bıraktı.

Açık deniz rüzgar kurulumlarında ise Almanya, İngiltere, Belçika ve Finlandiya'nın toplam 1.3 GW'lık 18 projesi hayata geçirildi. 

YATIRIMLAR DÜŞTÜ

Yılın ilk yarısında rüzgara yapılan yatırım tutarı ise 5.4 milyar euro karasal ve 2.9 milyar euro açıkdeniz olmak üzere toplam 8.3 milyar euro oldu.  Geçen yılın aynı döneminde bu miktar 14 milyar euro idi.

Yine rüzgara yapılan toplam yatırımın yüzde 53'ü Almanya tarafından gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler