1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye sentetik petrol üretecek!

Türkiye sentetik petrol üretecek!

Enerji Günlüğü - Altaca Enerji, Balıkesir'in Gönen İlçesi'ndeki Çevre ve Enerji Kompleksi'nde sentetik ham petrol üretimi yapacak.Altaca Enerji tarafından...

Türkiye sentetik petrol üretecek!

Enerji Günlüğü - Altaca Enerji, Balıkesir'in Gönen İlçesi'ndeki Çevre ve Enerji Kompleksi'nde sentetik ham petrol üretimi yapacak.

Altaca Enerji tarafından Balıkesir'in Gönen ilçesi yakınlarında kurulan Çevre ve Enerji Kompleksi'nin resmi açılışı yarın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla yapılıyor.

ATIKLAR DEĞERLENECEK

Altaca Çevre ve Enerji Kompleksi tesislerinde, sığır atıkları, tavuk atıkları, mezbaha atıkları, pirinç sapı, park ve bahçe atıkları gibi tarımsal atıklar, kostikli süt fabrikası atıkları, maya fabrikası atıkları ve atık su ile yetiştirilmiş enerji bitkileri işlenecek.

ELEKTRİK ÜRETİMİ

Tesislerde bu maddelerin işlenmesiyle biyogaz üretilecek. Bu gaz 3.7 megavatlık santralde elektriğe çevrilecek. Tesislerde yıllık 13 bin ton sıcak buhar, gübre tesisi hammadesi, katı ve sıvı gübre ile sıcak su elde edilecek.

SENTETİK PETROL

Altaca Çevre ve Enerji Kompleksi'nin diğer birimlerinin de tamamlanmasıyla, tesislerde bu yılın son çeyreğinden itibaren sentetik ham petrol üretimi de gerçekleştirilmeye başlanacak. Sentetik petrol üretimi, doğada petrol oluşumu için milyonlarca yıl gerektiren işlemlerin, CatLiq teknolojisiyle yarım saatten daha kısa bir süreye sığdırılmasıyla gerçekleştirilecek.

PATENTİ KENDİSİNE AİT

Sentetik petrol üretim teknolojisinin patenti Altaca Enerji'nin kendisine ait. Altaca Enerji, GOSB Teknopark'ta 2. ve 3. nesil bir dönüşüm uygulaması olan ve patentleri kendisine ait CatLiq (katalitik sıvılaştırma) teknolojisini geliştirdi.

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler