1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye - Tayvan ticari ilişkileri geliştirilecek

Türkiye - Tayvan ticari ilişkileri geliştirilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye, Tayvan ile ticari ilişkileri başta yenilenebilir enerji ve akıllı şehirler alanlarında olmak üzere geliştirmek için bir dizi...

Türkiye - Tayvan ticari ilişkileri geliştirilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye, Tayvan ile ticari ilişkileri başta yenilenebilir enerji ve akıllı şehirler alanlarında olmak üzere geliştirmek için bir dizi anlaşma imzaladı. 

Tayvan'ın önde gelen ticaret organizasyonu Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA), iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla bugün Tayvan ve Türkiye Yeşil Enerji ve Akıllı Şehir Forumu'na ve Tayvan’dan gelen ticaret heyetine ev sahipliği yaptı. 

17 Ekim 2018'de İstanbul Shangri-La Bosphorus Otel’de gerçekleştirilen Tayvan ve Türkiye Yeşil Enerji ve Akıllı Şehir Endüstrileri Forumu’nunda TAITRA ile MÜSİAD ve DEİK arasında Mutabakat Anlaşması imzalandı. 

İmza töreninden önce değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kağan Türkiye ile Tayvan arasındaki ticari ilişkilerimizi acil olarak daha fazla geliştirmemiz gerektiğini belirterek, “Tayvan’a 204 milyon dolar ticaret hacmimiz var ama Tayvan’ın ihracatı 2 milyar dolara yakın. Bunu arttırmamız gerek. Bu anlaşma neticesinde geliştireceğimiz çalışmalarla bunu çok daha iyi yerlere getirebiliriz” dedi.

Türkiye ile Tayvan arasındaki toplam ticaret hacmi geçtiğimiz yıl 1.83 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2017 yılında Tayvan, Türk çelik sektörünün sekizinci en büyük ithalatçısı oldu ve Türkiye’den Tayvan’a yapılan tekstil hammaddeleri ve demir dışı ürünlerin ithalatı da önemli ölçüde arttı. Türkiye ise Tayvan ürünleri için Orta Doğu’daki en büyük ihracatçı ülke konumunda. Tayvan’In Türkiye’ye ihracat yaptığı başlıca alanlar makine, entegre devreler, güneş pilleri, otomobil yedek parçaları ve plastik endüstrileri.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul

Önceki ve Sonraki Haberler