1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye Umman’dan doğalgaz alacak

Türkiye Umman’dan doğalgaz alacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin Umman’dan yılda 1.4 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğalgaz alacağını açıkladı. 

Türkiye Umman’dan doğalgaz alacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Umman ile imzalanacak yeni bir anlaşma ile yılda 1,4 milyar metreküp doğalgaz tedarik edileceğini açıkladı. 
Türkiye, doğalgazda kaynak çeşitlendirme ve enerji arz güvenliğini sağlamaya yönelik yeni anlaşmalar imzalamaya devam ediyor. Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Umman ile yeni bir gaz alım anlaşması imzalayacak. 10 yıllık anlaşma kapsamında 1,4 m3 doğal gaz tedarik edilecek. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliğiyle ilgili önemli bir gelişmeyi paylaştı. Dönmez, “Ve buradan ilk kez ilan edeceğim yeni bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu an BOTAŞ Genel Müdürümüz ve heyeti Umman’da. Umman ile yeni bir gaz alım anlaşması imzalıyoruz. Umman’dan yıllık 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik edeceğiz ve anlaşmamız 10 yıl geçerli olacak. Daha sonra yine uygun şartlar oluşursa anlaşmayı uzatma imkânımız da söz konusu” dedi. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler