1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye ve Çin enerji işbirliğini arttırıyor

Türkiye ve Çin enerji işbirliğini arttırıyor

Çinli enerji şirketi SPIC Direktörü Li Baoqing, Türkiye ile enerji alanında birbirini tamamlayıcı doğal avantajlara sahip olduklarını ve yeşil enerjiyi geliştirmek için birlikte çalışmayı sürdürmeye istekli olduklarını açıkladı.

Türkiye ve Çin enerji işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Çin ve Türkiye'nin yeşil enerji ve enerji endüstrisinin geliştirilmesi alanlarında daha fazla iş birliği yapması bekleniyor.

Çinli enerji şirketi State Power Investment Corporation (SPIC) sponsorluğunda “Enerji ile Parlayan Çin ve Türkiye, Karbon Rüyasının Geleceği” temalı çevrim içi etkinlik düzenlendi. Etkinlikte SPIC’nin uluslararası işler departmanı ve nükleer enerjisi departmanı ile birlikte Shanghai Elektrik Kurumu’ndan gelen temsilciler Türkiye'nin enerji sektörünün daha yeşil ve düşük karbonlu bir yöne evrilmesi, biyoçeşitliliğin korunması ve Çin-Türkiye nükleer enerji teknolojisinin ve yeteneklerin değişiminin artırılması konularında SPIC’in etkili deneyimlerini ve uygulamalarını tanıttı. 

“ENERJİDE İŞBİRLİĞİ TEMELLERİ BULUNUYOR”

SPIC Direktörü Li Baoqing, hem Çin hem de Türkiye’nin İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi gibi uluslararası kurallara aktif olarak katıldığına ve katkıda bulunduğuna dikkat çekerek, iki devletin iklim değişikliğini ele almanın yanında ekonomik ve sosyal sürdürülebilir kalkınma konusunda da benzer kavramları ve geniş ortak çıkarları paylaştığını söyledi. Baoqing,  "Türkiye ve SPIC'in enerji alanında birbirini tamamlayıcı doğal avantajları ve iş birliği temelleri bulunuyor. SPIC’in Hunutlu Enerji Santrali Projesi ve Türkiye'nin Adıyaman Fotovoltaik Projesi, enerjinin yeşil ve düşük-karbonlu dönüşümüne çalışmasının yanı sıra ekolojik çevrenin korunmasına ve yerel istihdamın teşvik edilmesine katkı sağlıyor. SPIC, yeşil enerjiyi geliştirmek ve insanlığa daha iyi bir gelecek inşa etmek için Türkiye ile el ele çalışmaya ve devam etmeye son derece isteklidir" dedi. 

FOTOĞRAF ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Etkinlikte “Haydi! Yeşil Gelecekler” Çin ve Türkiye Z Kuşağı Fotoğraf Yarışması’nın sonucu da açıklandı ve Enerji ile Parlayan Gelecek, Yeşil Damga, Renkli Kültür, Çevre Koruyucu konularına ait birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mükemmeliyet ödülü olmak üzere toplam 20 ödül verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler