1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye ve Gambiya enerjide işbirliği yapacak

Türkiye ve Gambiya enerjide işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Gambiya hidrokarbonlar, maden ve mineraller başta olmak üzere enerji alanında işbirliği yapacaklar.Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti...

Türkiye ve Gambiya enerjide işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Gambiya hidrokarbonlar, maden ve mineraller başta olmak üzere enerji alanında işbirliği yapacaklar.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gambiya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji, Hidrokarbonlar ve Madencilik Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptının Onaylanması Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

24 Mayıs 2014 tarihinde Banjul'da imzalanan mutabakat zaptına göre, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gambiya Cumhuriyeti Hükümeti arasında yenilenebilir enerji, hidrokarbonlar ve madencilik alanında bilimsel ve teknik işbirlikleri teşvik edilecek ve kalıcı ve etkin işbiriliği yapılacak. 

Bu çerçevede iki ülke enerjinin bu alanlarında ortak eğitim programları düzenleyecek, bilgi tecrüe ve uzmanlık paylaşımı yapacak. Petrol ve gaz arama ve işletme, enerji verimliliğinin uygulanması, elektrik altyapısının inşası, bakımı ve ilgili teknolojinin uygulanması projelerini geliştirecek. 

Hidroelektrik santrallerin elektromekanik ekipmanları gibi HES projelerinin uygulanması, türbin-jeneratör ve trafoların tasarım ve üretiminin, anahtar teslim esasına göre gerçekleştirilmesi konusunda da işbirliği yapılacak. 

HES, KÖMÜR VE YENİLENEBİLİRDE İŞBİRLİĞİ

Maden yatakları alanlarında teknik bilgi değişimi, jeolojik haritalama, jeokimya, uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri dahil olmak üzere maden arama ve maden cevheri rezervi tahminleri konularında da ortaklık yapılacak. 

Yenilenebilir enerji alanında da araştırma geliştirme, elektrik alanında sürdürülebilir kalkınma ve yoksulluğun azaltılması ve enerji verimliliği projeleri geliştirecekler. 

Şirketler her iki ülkede hidrokarbonlar, maden ve mineraller alanında yatırım yapmaları için teşvik edilecek. İki ülke bu alanlara ilişkin ortak bir çalışma grubu oluşturacaklar. 

Anlaşma üç yıllık süreler halinde yürürlükte kalacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler