1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Türkiye ve İngiltere enerji ilişkilerine zirve desteği

Türkiye ve İngiltere enerji ilişkilerine zirve desteği

Enerji Günlüğü – Türkiye ve İngiltere enerji ilişkilerini geliştirme amacıyla İstanbul’da Petrol ve Doğal Gaz zirvesi düzenlenecek.Türkiye ve Birleşik...

Türkiye ve İngiltere enerji ilişkilerine zirve desteği

Enerji Günlüğü – Türkiye ve İngiltere enerji ilişkilerini geliştirme amacıyla İstanbul’da Petrol ve Doğal Gaz zirvesi düzenlenecek.

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek amacıyla Mart 2013’den bu yana yürütülen GREAT kampanyası kapsamında, yılın önemli zirvelerinden biri olan Petrol ve Doğal Gaz zirvesi İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Birleşik Krallık’tan katılacak üst düzey yetkililer, sektör temsilcileri ve bu ülkelerde faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası petrol şirketleri paydaşlarla bir araya gelerek mevcut konjonktür, önümüzdeki dönem stratejileri ve fırsatlarını tartışacak.

Zirvede aynı zamanda Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan’daki fırsatların paylaşılması ve bölgedeki projelerin ortaklaşa bir şekilde kazanılması için Birleşik Krallık -Türkiye ortaklıklarının kurulması konularının da tartışılması hedefleniyor. Çırağan Sarayında 1 Mart 2016 tarihinde düzenlenecek zirveye Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Birleşik KrallıK’tan üst düzey yetkililerin yanı sıra çok sayıda enerji şirketinin üst düzey yöneticileri de katılacak.

ZİRVEDE ELE ALINACAK KONULAR

Bir gün sürecek zirvede, açılış konuşmalarının ardından tematik paneller ve yuvarlak masa toplantıları düzenlenecek. Küresel enerji güvenliği; Türkiye’nin ve Hazar Bölgesi’nin rolü, Türkiye ve Hazar bölgesindeki petrol ve gaz sektöründeki yatırımlar, operasyonlar, mevcut durum ve geleceğe yönelik planlar masaya yatırılacak. Zirvede ayrıca network çalışmaları için B2B oturumu ve Birleşik Krallık şirketlerinin ürünlerini ve hizmetlerini sunacağı bir sergi alanı da olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler