1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye ve İran enerji işbirliğini arttıracak

Türkiye ve İran enerji işbirliğini arttıracak

Türkiye ve İran, başta doğal gaz olmak üzere enerji alanında işbirliğini geliştirmek üzere anlaşmalar imzaladı. TEİAŞ ve IGMC elektrik iletim hattı işletme anlaşması imzalarken, Bakanlıklar nezdinde enerji işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye ve İran enerji işbirliğini arttıracak

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ile İran Şebeke Yönetim Şirketi (IGMC) Arasında İşletme Anlaşması imzalandı. 

Daha önce iki kez ertelediği Türkiye ziyaretini gerçekleştiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Toplantı kapsamında iki ülke arasında çeşitli alanlarda 10 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 30 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da bir açıklama yaparak, toplantı sonrasında Bakanlık ile İran Petrol Bakanlığı arasında “Enerji Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı” ve İran Şebeke Yönetim Şirketi ile “İşletme Anlaşması” imzaladıklarını duyurdu. Bayraktar, “Atılan imzalarla başta doğal gaz olmak üzere enerjinin tüm alanlarında mevcut iş birliğimizi geliştirmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

İKİ ENERJİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Toplantı kapsamında İran'ın Elektrik İletim Sistemi İşletmecisi IGMC Genel Müdürü Mehdi Moghimzadeh ve Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürü Orhan Kaldırım tarafından 400 kV Van Back to Back-Khoy enterkonneksiyon hattının işletme anlaşması imzalandı.

Yine Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanlığı Arasında Enerji Sektöründe İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler