1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye ve İsrail’den Avrupa’ya enerji nakil hatları kurma mutabakatı

Türkiye ve İsrail’den Avrupa’ya enerji nakil hatları kurma mutabakatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve İsrail'in Doğu Akdeniz sularında ortak enerji sondajı yapmayı planladıklarını söyledi. 

Türkiye ve İsrail’den Avrupa’ya enerji nakil hatları kurma mutabakatı

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile enerji alanında işbirliği yapma ve Avrupa'ya bağlanacak bir enerji nakil hattı inşa etme konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna eşlik eden gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye ve İsrail'in Doğu Akdeniz'de ortak enerji sondajı yapacaklarını söyledi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, iki ülkenin enerji alanında işbirliği yapma ve aralarında Avrupa'ya bağlanacak bir enerji nakil hattı inşa etme konusunda mutabakata vardığını kaydetti.

Erdoğan, “Şu an itibariyle 9,5 milyar dolar toplam ticaret hacmimiz var. Bu toplam ticaret hacmimizi de 9,5 milyar dolardan asgari 15 milyar dolara ilk etapta çıkaralım diye bir mutabakata vardık. Bu adımı da atacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Netanyahu ile yaptığı görüşmede İsrail ile iş birliğini derinleştirmek için enerji, sanayi ve turizm bakanlarının da dahil olacağı yeni bir mekanizma kurulmasını da önerdi.

Önceki ve Sonraki Haberler