1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Türkiye ve Kanada nükleerde işbirliği yapacak

Türkiye ve Kanada nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Kanada nükleerde işbirliği yaparak diğer ülkelerdeki nükleer santral projelerindeki fırsatları gözetipüye firmaların...

Türkiye ve Kanada nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Kanada nükleerde işbirliği yaparak diğer ülkelerdeki nükleer santral projelerindeki fırsatları gözetipüye firmaların birlikte hareket etmelerini sağlayacaklar.

Türkiye Nükleer Sanayi Derneği ile Kanada Nükleer Tedarikçiler Topluluğu, III. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi öncesinde iş birliği anlaşması imzaladılar.

Anlaşma kapsamında Türkiye, Kanada ve gelişen Ortadoğu ve Afrika coğrafyası başta olmak üzere diğer ülkelerdeki nükleer santral projelerindeki fırsatlar gözetilecek ve üye firmaların birlikte hareket etmesi sağlanacak.

Anlaşmaya göre Türkiye, Kanada ya da birlikte yürütülebilecek bir diğer ülkede basınçlı su reaktörleri, ağır su reaktörleri ve küçük modüler reaktörlerin ortak geliştirilmesi, tasarım, test, lisanslama ve inşaat süreçlerinde inovatif iş birliği fırsatları gözetilecek.

Anlaşma, öğrenciler için de fırsat sağlamayı hedefliyor. Kanada ve Türkiye’deki üniversiteler arasında Ar-Ge ve eğitim fırsatları değerlendirilecek. Ayrıca düzenlenmesi planlanan seminer ve workshop’lar aracılığıyla da Türk ve Kanadalı firmaların karşılıklı bilgi paylaşımında bulunmaları ve fırsatları değerlendirmeleri öngörülüyor.

VARDAN: TÜRKİYE VE KANADA ENERJİ İŞBİRLİĞİNİ ARTTIRABİLİR

Önceki ve Sonraki Haberler