1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Türkiye ve Katar çevre için işbirliği yapacak

Türkiye ve Katar çevre için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü – Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Katar Devleti hükümeti ekosistemin korunması, kirliliğin azaltılması ve çevresel sürdürülebilirliğin...

Türkiye ve Katar çevre için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü – Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Katar Devleti hükümeti ekosistemin korunması, kirliliğin azaltılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması için işbirliği yapacak. 

Bakanlar Kurulu, 2 Aralık 2015 tarihinde Doha'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Katar Devleti Hükümeti Arasında Çevre Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı"nın onaylanmasına ilişkin 16 Şubat 2016 tarihli kararını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre,  iki ülke ekosistemin korunmasına ve kullanılmasına yönelik dengeli bir yaklaşım ile kirliliğin azaltılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması için, eşitlik, fayda ve mütekabiliyet esasına dayanarak, bilgi, deneyim, en iyi uygulamalar ve teknoloji yoluyla işbirliği yapacak. 

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK ALANLAR

İki ülke çevre yönetimi, temiz üretim ve sürdürülebilir tüketim, çevresel uygunluk zinciri, korunan alanlar,çevre bilgi sistemleri, kapasite geliştirme alanlarında işbirliği yapacaklar. Taraflar bu alanlarda eğitim programları, toplantılar, konferanslar ve sempozyumlar düzenleyecek, bilimsel ve teknik ziyaret programları düzenleyecek, bilgi paylaşımı yapacak ve projeler geliştirecekler. 

İki ülke işbirliğinin etkili bir şekilde uygulanabilmesi için yılda bir toplanmak üzere ortak bir komite kurulacak ve üç ay içinde bir ulusal koordinatörler tayin edilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler