1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye ve Rusya ortak yatırım fonu kuracak

Türkiye ve Rusya ortak yatırım fonu kuracak

Enerji Günlüğü - Türkiye Varlık ve Yatırım Fonu ile Rusya Yatırım Fonu arasında 1 milyar dolar büyüklüğünde ortak yatırım fonu kurulması planlanıyor. Rusya...

Türkiye ve Rusya ortak yatırım fonu kuracak

Enerji Günlüğü - Türkiye Varlık ve Yatırım Fonu ile Rusya Yatırım Fonu arasında 1 milyar dolar büyüklüğünde ortak yatırım fonu kurulması planlanıyor. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, bugün Moskova'da düzenlenecek Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısında sadece ekonomik değil, teknik ve kültürel alanlarda da birçok anlaşma imzalanacağını belirterek,  “Toplantıda imzalanacak bir diğer kritik anlaşma ise Rusya Yatırım Fonu ile Türkiye Varlık ve Yatırım Fonu arasında ortak yatırım fonu kurulmasına ilişkin protokol olacak.” dedi. 

Rus-Türk Yatırım Fonu'nun 1 milyar dolar büyüklükle kurulacağı belirtiliyor.

AKKUYU NGS'Yİ CUMHURİYETİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE YETİŞTİREBİLİRİZ

Akkuyu Nükler Güç Santrali'nin, Türkiye ve Rusya ilişkileri açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Novak, gereken izinlerin Türkiye tarafından verilmesi halinde projenin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümüne yetiştirilebileceğini söyledi. 

Türkiye ile enerji kaynaklarının keşfi ve üretiminde iş birliğine sıcak baktıklarını kaydeden Novak, “Türkiye ile upstream (üretim ve keşif) alanında elverişli projeler ortaya çıkarsa, Rus şirketleri bunu dikkatle değerlendirecektir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler