1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye ve Suriye elektrik ticareti için son başvuru tarihi 2 Ağustos

Türkiye ve Suriye elektrik ticareti için son başvuru tarihi 2 Ağustos

Türkiye-Suriye arasındaki Reyhanlı-Afrin elektrik iletim hattı ile elektrik ticareti yapmak isteyen şirketlerin 2 Ağustos’a kadar EPDK’ya başvurmaları gerekiyor.

Türkiye ve Suriye elektrik ticareti için son başvuru tarihi 2 Ağustos

Enerji Günlüğü - Türkiye-Suriye arasındaki Reyhanlı-Afrin elektrik iletim hattı ile elektrik ticareti yapmak isteyen şirketlerin 2 Ağustos’a kadar EPDK’ya başvurmaları gerekiyor.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) Türkiye- Suriye arasında mevcut uluslararası enterkonneksiyon hat kapasitesi tahsisine ilişkin duyuru yayınladı. Duyuruda, “Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (b) bendi uyarınca Türkiye-Suriye arasında mevcut Reyhanlı-Afrin elektrik iletim hattını kullanmak suretiyle Suriye’ye elektrik enerjisi ihracatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik veya elektrik üretim lisansı sahibi tüzel kişiler ile aynı hattı kullanmak suretiyle Suriye’den elektrik enerjisi ithalatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik lisansı sahibi tüzel kişilerin 02/08/2021 günü mesai bitimine kadar Kurumumuza başvuruda bulunmaları gerekmekte olup bu tarihten sonra yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir" denildi.

STE ELEKTRİK KAPASİTE ARTIŞ BAŞVURUSUNDA BULUNDU

EPDK duyurusunda ayrıca STE Elektrik’in bir yıllık tedarik lisansı kapsamında Türkiye-Suriye arasında mevcut Reyhanlı-Afrin elektrik iletim hattı üzerinden izole bölge besleme yöntemi ile 20 MW'a kadar elektrik enerjisi ihracatı faaliyetinde bulunabilme izninin 30 MW’a yükseltilmesi için başvuruda bulunduğunu da bildirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler