1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye ve Venezuela enerjide işbirliği yapacak

Türkiye ve Venezuela enerjide işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Venezuela petrol, gaz, elektrik ve petrokimya sektörlerinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla enerji alanında işbirliği...

Türkiye ve Venezuela enerjide işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Venezuela petrol, gaz, elektrik ve petrokimya sektörlerinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla enerji alanında işbirliği yapacaklar.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İşbirliği ile İlgili Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Bakanlar kurulunun 17 Kasım 2016 tarihinde onayladığı anlaşma, eşitlik, egemenliğe karşılıklı saygı ve karşılıklı menfaatler temel alınarak, petrol, gaz, elektrik ve petrokimya sektörlerinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla enerji alanında kapsamlı bir işbirliğinin oluşturulmasını hedefliyor.

Bu çerçevede Türkiye ve Güney Amerika ülkesi Venezuela enerjinin bu alanlarında ortak eğitim programları düzenleyecek, bilgi tecrüe ve uzmanlık paylaşımı yapacak. Petrol ve gaz arama ve çıkarılması ile üretilen ürünlerin pazarlanmasıyla ilgili ortak yatırımları teşvik edecek. Hidrokarbon faaliyetleriyle ilgili kontrat sürecinde tecrübe ve uzmanlıkdeğişimi yapacak. Yine, yerbilimi,rezerv mühendisliği, petrokimya ve ikincil ürünler, Hidrokarbon arama, üretim ve rafinaj, doğal gazın işlenmesi, depolanması, pazarlanması, taşınması ve dağıtımı, hidrokarbon ve ilgili teknoluji altyapısınn geliştirilmesi ve bakımına ilişkin projeler geliştirecek. 

İki ülke petrol sektörünün teknik alanlarında insan kaynakları eğitimi gerçekleştirecek. Hidrokarbon sektörüne yatırımcıların çekilmesi amacıyla seminerler, konferanslar, sergiler ve diğer toplantıları ortak organize edecek. Ortak petrol şirketleri kuracak.

Tüm bu işlerin gerçekleştirilebilmesi için iki ülke Ortak Enerji Çalışma Grubu oluşturacak. Grup yılda bir kez toplanacak. Anlaşma beş yıllık süreler halinde yürürlükte kalacak.

Önceki ve Sonraki Haberler