1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye, yenilenebilir yatırımında en çekici 30’uncu ülke

Türkiye, yenilenebilir yatırımında en çekici 30’uncu ülke

E&Y, Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımlarında çekiciliğinin TL’nin değer kaybetmesiyle azaldığını açıkladı. Daha önce dünyanın en cazip 25’inci pazarı olan Türkiye, 30’uncu sıraya geriledi.

Türkiye, yenilenebilir yatırımında en çekici 30’uncu ülke

Enerji Günlüğü - Türkiye, yenilenebilir enerji yatırımı ve dağıtım fırsatlarının çekiciliği konusunda dünyanın en çekici 30’uncu ülkesi olarak değerlendirildi.

Londra merkezli uluslararası denetim ve danışmanlık hizmetleri şirketi Ernst & Young'ın (EY) Yenilenebilir Enerji Ülke Çekiciliği Endeksi'nde (RECAI) yenilenebilir enerji yatırımlarının ve bu alandaki fırsatların çekiciliği dikkate alınarak dünyanın en cazip 40 pazarı sıralandı. 

Bir önceki listede 25’inci sırada yer alan Türkiye ise listede kendine 30’uncu sırada yer buldu. Raporda, Türkiye’de yenilenebilir enerji piyasasının yerel para birimi Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle mücadele ettiği belirtilerek, "Piyasanın 2021'de başlayan tarife garantisi uygulaması Türk Lirası cinsinden olduğundan, yatırımcılar için diğer küresel planlara karşı rekabet gücünü kaybetmiştir” denildi.

YENİLENEBİLİR YATIRIMLARIN EN ÇEKİCİ OLDUĞU ON ÜLKE

Dünya genelinde yenilenebilir enerji yatırımında en çekici ilk üç ülkenin ABD, Çin ve Almanya olduğu açıklandı. ABD, Enflasyonu Düşürme Yasası'nın da etkisiyle listenin ilk sırasındaki yerini korurken, Çin yeniden 2'nci, Almanya ise yeni desteklerin etkisiyle bir basamak yükselerek 3’üncü oldu.

Bu üç ülkeyi ise İngiltere, Fransa, Avustralya, Hindistan, İspanya, Japonya ve Hollanda izledi. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler