1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye yüzer LNG terminali satın alımını değerlendiriyor

Türkiye yüzer LNG terminali satın alımını değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Türkiye, enerji güvenliğini arttırmak için eski bir yüzer LNG terminali (FSRU) satın alabilir. Türkiye, enerji güvenliğini arttırmak...

Türkiye yüzer LNG terminali satın alımını değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Türkiye, enerji güvenliğini arttırmak için eski bir yüzer LNG terminali (FSRU) satın alabilir. 

Türkiye, enerji güvenliğini arttırmak için eski bir yüzer LNG terminalini (FSRU) bu kışa doğru satın alabileceği ancak kararın iç politik koşullar normalleşene kadar alınamayabileceği ifade edildi. 

ICIS'ın Türkiye'deki doğalgaz sektöründeki kaynaklara dağayandırarak verdiği habere göre, Kolin kış ayları gibi eski bir FSRU satın alabilir. Kolin tarafından yapılan ilk FSRU İzmir Aliağa'da bulunuyor. Kolin/BOTAŞ FSRU Türkiye'nin Marmara Denizi'nden Akdeniz'e uzanan sahilleri boyunca gündemde olan dört açıkdeniz projesinden biri. 

Önümüzdeki hafta Türkiye ve Rusya yetkililerinin görüşmelerinin ardından Türkiye'nin ilk LNG yüzer depo yeniden gazlaştırma birimi konusunda biraz daha netleşme sağlanabileceği de ifade ediliyor. 

Aynı kaynaklara göre BOTAŞ ikinci bir FSRU projesi üzerinde görüşmeler yürütüyor ancak bu kış için değil. 

Yüzer LNG terminali diye de adlandırılan "floating storage and  regasification" (FSRU) gemileri, arz güvenliği açısından esneklik ve mobilite sağlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler