1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’de Biyoenerjide gelecek var

Türkiye’de Biyoenerjide gelecek var

Enerji Günlüğü - BioEnergy International, Türkiye'de belediyeler ve özel işletmeler için atık işleme tesisleri kurarak biyogaz ve elektrik üretimi yatırımı...

Türkiye’de Biyoenerjide gelecek var

Enerji Günlüğü - BioEnergy International, Türkiye'de belediyeler ve özel işletmeler için atık işleme tesisleri kurarak biyogaz ve elektrik üretimi yatırımı yapacak.

Türkiye ofisini açan Avusturyalı Biyoenerji şirketi BioEnergy International AG, Türkiye’de yatırım için harekete geçti. Firma belediyeler ve özel işletmeler için atık işleme tesisleri kurarak biyogaz ve elektrik üretilmesini sağlayacak.

İhtiyaca uygun biyogaz ve biyodizel tesisleri kurulumunda dünya çapında Pazar ve teknoloji lideri olan Avusturya merkezli BioEnergy International AG, 2013 yılı sonunda açtığı Fransa ofisinden sonra Türkiye ofisini İzmir’de faaliyete geçirdi.

TÜRKİYE’DE BİYOENERJİ İÇİN İKİ KAYNAK MEVCUT

BDI-BioEnergy Türkiye Genel Müdürü Onur Taş, şirketin Türkiye’de biyoenerji alanındaki geleceği görerek yatırım kararı aldığını söyledi.

Onur Taş Türkiye’de biyogaz üretmek için belediyeler ve sanayi olmak üzere iki önemli kaynağın mevcut olduğunu ifade ederek, “Belediyeler ve yatırımcılar için kuracağımız biyogaz ve biyodizel tesisleri için yerel yan sanayiinin oluşumuna da katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Yılda 25-30 milyon ton civarında karışık olarak toplanan belediye atığı olduğunu vurgulayan Onur Taş,“Bu miktarın 10-15 milyon tonluk kısmı biyogaz üretme kapasitesine sahip. Ayrıca Türkiye’de gıda, tarım ve hayvancılık sektörleri bazında çok büyük üretim kapasiteleri mevcut ancak bu sektörlerden çıkan atıklar için biyoenerji ve biyoyakıt çözümleri yeterince değerlendirilip yatırıma dönüştürülmüyor. Bu durum, olumlu tarafından bakacak olursak, beraberinde önemli bir yatırım potansiyeli ve neticesinde yenilenebilir enerji temini - çevresel fayda getirmektedir. Bu değerlendirmeler ve gelişimler içinde BDI-Bioenergy International AG olarak Türkiye’deki mevcut pozisyon ve faaliyetlerimizi güçlendirme, belediyelere, atık üreticilerine ve biyogaz yatırımcılarına yakın olma kararı aldık. Bu anlamda fiziki olarak Türkiye pazarındaki etkin varlığımızın önemli bir tercih unsuru olacağına inanıyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler