1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’de hibrid araç satışları 2,5 katına çıktı

Türkiye’de hibrid araç satışları 2,5 katına çıktı

Enerji Günlüğü – TEHAD verilerine göre Türkiye’de Ocak-Mart döneminde 1247 adet hibrid araç satıldı. Böylece hibrid araç satışları geçen yıl...

Türkiye’de hibrid araç satışları 2,5 katına çıktı

Enerji Günlüğü – TEHAD verilerine göre Türkiye’de Ocak-Mart döneminde 1247 adet hibrid araç satıldı. Böylece hibrid araç satışları geçen yıl aynı döneme göre 2,5 kat arttı.

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu (TEHAD) verilerine göre Türkiye’de Ocak-Mart döneminde 1247 adet hibrid araç satıldı. Bu dönemde satılan 48 araç ise yüzde 100 elektrikli modellerden oluştu. Böylece hibrid araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre 2,5 kat artış gösterdi.

Hibrid otomotiv pazarında en çok ilgi gören araç modeli önceki yıl da olduğu gibi Toyota C-HR oldu. İlk 3 ayda 920 adet Toyota C-HR hibrid otomobil satıldı. 2017 yılında pazara adım atan Kia Niro hibrid ise 85 adetlik satış rakamı ile ikinci sırada yer aldı. Toyota’nın Auris hibrid aracı ise 79 adetlik satışla listenin üçüncü sırasında yer aldı.

Türkiye’deki otomobil kullanıcılarının hibrid modellere ilgisinin giderek arttığını ifade eden TEHAD Kurucusu Berkan Bayram verilerle ilgili şu değerlendirmeler bulundu; “Hidrid otomobiller özelinde getirilen ÖTV düzenlemesi, otomobil kullanıcısı için cazip bir durum yaratmış gibi görünüyor. Fakat en son gündeme gelen MTV oranlarının arttırılması konusu hibrid araç sahipleri arasında endişelere de yol açtı. Rakamlarda henüz bu olumsuz durumu görmesek de yıl sonu toplam rakamlarda bir düşüş olabilir. Elektrikli ve hibrid otomobiller tüketici ve yatırımcı tarafında daha fazla teşvik edilmelidir. Teşvik yöntemleri olarak, köprü ve otoyollardan ücretsiz geçiş hakkı, şehir içi otoparklardan ücretsiz yararlanma, şehir merkezlerine giriş üstünlüğü, ilk alımda parasal destek, firma aracı olarak alımda ÖTV ve MTV iadesi gibi imkanlar sunulabilir.”

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler