1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Türkiye’de ilk kez Barajlar ve HES Fuarı yapılıyor

Türkiye’de ilk kez Barajlar ve HES Fuarı yapılıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’de ilk kez düzenlenen Barajlar ve HES Fuarı yarın başlıyor.Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Barajlar ve HES Fuarı,...

Türkiye’de ilk kez Barajlar ve HES Fuarı yapılıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’de ilk kez düzenlenen Barajlar ve HES Fuarı yarın başlıyor.

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Barajlar ve HES Fuarı, Demos Fuarcılık organizasyonu ile 13 Şubat saat 10:00 da Perşembe günü, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı’nın katılımlarıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde açılıyor.

3 gün boyunca, 3 salonda, 100 den fazla katılımcıyla gerçekleşecek olan fuarda ilk gün Türkiye’deki Barajlar ve HES Projelerinden Örnek Uygulamalar’ın ele alınacağı 2.Barajlar Kongresi de düzenlenecek.

YENİ TEKNOLOJİLER SUNULACAK

Türkiye’de ilk defa üretilen, elektrik üretilmeye uygun olmayan en küçük akarsularda bile elektrik üretebilen teknolojiler görücüye çıkacak. Türkiye’de geliştirilen ilk mobil odaklı iş zekası platformu Collab Mobile Sistemi’de fuarda sergilenecek önemli sistemlerden olup;geliştirilmiş herhangi bir hidroelektrik santralinin ihtiyacı olan üretim, verimlilik ve mali uzlaştırma raporlarını anlık olarak görüntüleyebilen bir sistem. Bu platform sayesinde şirket raporları veri kaynağından bağımsız olarak kullanıcıların İPhone, İPad ve Android cihazlarında interaktif şekilde görüntülenebiliyor.

TÜBİTAK destekli, Hidro elektrik santrallarinde 72 saat önceden gelecek akımı tahmin ederekişletmenin hidrolik kapasitesi ve elektrik fiyatları optimizesini, tesis için gün öncesi işletme senaryosunu üreten “hidrolojik tahmin ve enerji optimasyonu“ gibi özel ürünlerin de yer alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler