1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye'de plastik ambalaj üretimi yüzde 6 arttı

Türkiye'de plastik ambalaj üretimi yüzde 6 arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye'de 2016 yılında plastik ambalaj üretimi bir önceki yıla göre yüzde 6 artarak 3,6 milyon ton oldu.Türk Plastik Sanayicileri...

Türkiye'de plastik ambalaj üretimi yüzde 6 arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye'de 2016 yılında plastik ambalaj üretimi bir önceki yıla göre yüzde 6 artarak 3,6 milyon ton oldu.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), plastik sektörünün en önemli ürün kalemini oluşturan plastik ambalajların 2016 yılı performansını gösteren kapsamlı bir rapor hazırladı. Rapora göre, Plastik sektörü içerisinden aldığı yüzde 40 pay ile ilk sırada yer alan plastik ambalajlar, 2016 yılında da yükselişine devam etti. Plastik ambalaj üretimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında artarak 3,6 milyon ton oldu. Bir önceki yıl 3,4 milyon ton plastik ambalaj üretilmişti. 

PAGEV’in raporuna göre plastik ambalajlar 2016 yılında değer bazında da yüzde 3 artış ile 11,9 milyar dolar oldu. Bu üretim miktarı ile plastikler Türkiye’de toplam ambalaj üretiminden yüzde 70 pay alarak liderliği sürdürdü. Üretim miktarıyla Türkiye, dünyadaki payını yüzde 2,6’a çıkardı.

İHRACAT DA YÜZDE 6.5 ARTTI

Sektörün 2016 yılı ihracatı miktarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 artarak 864 bin tona yükseldi. İhracat değerde ise yüzde 1 artışla 2,2 milyar dolar oldu. Plastik ambalaj ihracatı, ambalaj sektörünün toplam ihracatındaki yüzde 56 pay ile üretimde olduğu gibi ihracatta da liderliğini sürdürdü.

Dünyanın 150 ülkesine plastik ambalaj ihraç eden sektörün 2016’da en çok ihracat yaptığı ülkeler; Almanya, İngiltere Irak, Fransa ve İtalya olarak sıralandı.

Önceki ve Sonraki Haberler