1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye’de yağışlar yüzde 52 azaldı

Türkiye’de yağışlar yüzde 52 azaldı

Türkiye genelinde yağışlar Ocak ayında normalde kaydedilenden %52 daha az gerçekleşti. Ocak ayında en fazla yağış Antalya'da, en az yağış da Kars'ta kaydedildi.

Türkiye’de yağışlar yüzde 52 azaldı

Enerji Günlüğü - Ocak ayında Türkiye genelinde yağışlar bir önceki yıla göre yüzde 62 azalarak son 22 yılın en düşük seviyesine indi.

Meteoroloji'nin aylık raporuna göre, Türkiye geneli 2023 yılı Ocak ayı yağışları normalinin ve geçen yıl Ocak ayı yağışlarının altında gerçekleşerek  33,2 mm oldu. 1991-2020 yılları arasında Ocak ayı yağışlarının normali 69,8 mm, 2022 yılı Ocak ayı yağışı da 87,3 mm olmuştu. Böylece Ocak ayı yağışı Türkiye genelinde son 22 yılın en düşük seviyesine indi. Yağışlar normaline göre %52, geçen yıl ocak ayı yağışlarına göre %62 azalma gösterdi. 

YAĞIŞLAR EN FAZLA GÜNEYDOĞU ANADOLU’DA AZALDI

Açıklamada tüm bölgelerde yağışların normallerinin altında gerçekleştiği belirtilerek, en fazla azalmanın %74 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kaydedildiği belirtildi. 

Açıklamaya göre, Ocak ayı yağışları İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son 22, Karadeniz Bölgesi’nde son 52 yılın en düşük en düşük seviyesine indi. 

Yağışlar Çanakkale-Antalya hattının batısında normallerinin biraz üzerinde gerçekleşirken, doğusunda azaldı. Azalma oranı Kars, Ardahan, Erzurum çevreleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ve güneyi, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Şırnak, Mardin ve Şanlıurfa çevrelerinde %80’in üzerine çıktı.

EN FAZLA YAĞIŞ ANTALYA’DA, EN AZ YAĞIŞ KARS’TA

İl geneli yağışlarda ise en fazla yağış 145.0 mm ile Antalya, en az yağış 4.7 mm ile Kars’ta kaydedildi. Normallerine göre en fazla azalma %87 ile Çankırı, artma ise %31 ile Burdur’da kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler