1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Türkiye’deki bataryalı araç satışları ilk çeyrekte arttı

Türkiye’deki bataryalı araç satışları ilk çeyrekte arttı

Türkiye’de 2023'ün ilk çeyreğinde, bataryalı elektrikli araç satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %251 arttı. 

Türkiye’deki bataryalı araç satışları ilk çeyrekte arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye’de 2023'ün ilk çeyreğinde, bataryalı elektrikli araç satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %251 arttı. 

PwC’nin strateji danışmanlığı grubu Strategy&, küresel bataryalı elektrikli araç (BEV) pazarındaki tüketici tercihlerine ve satış trendlerine mercek tutan Elektrikli Araç Satışları Araştırması’nın sonuçlarını paylaştı. Rapora göre, 2023'ün ilk çeyreğinde Türkiye’de bataryalı elektrikli araç satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %251 arttı. 

SATIŞLARDAKİ ARTIŞ EĞİLİMİ SÜRECEK

Strategy& Türkiye Lideri Kağan Karamanoğlu araştırma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, bu artışta TOGG’un satışa sunulmasının, Çinli elektrikli araç üreticilerinin Türkiye odağını ve premium segmentte tüketicilerin elektrikli araçlara olan ilgisinin geçmiş yıllara kıyasla artırmasının etkili olduğunu ifade etti. Karamanoğlu, “Özellikle EPDK'den şarj istasyonu kurmak amacıyla lisans alan şirket sayısının 120'yi aşmasıyla gelişecek elektrikli araç şarj altyapısını ve elektrikli araç piyasasında öncü firmaların yeni modellerini Türk tüketicilere tanıtacağını düşününce satışlardaki artış eğiliminin sürmesi beklenebilir” dedi.

Rapor ayrıca, pazara ilişkin önemli veriler arasında Türkiye’nin Çin’de üretilen bataryalı elektrikli araçlar için %40 ek gümrük vergisi uygulamasına da vurgu yapıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler