1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Türkiye’den 166 genç Shell Eco-marathon’da yarışacak

Türkiye’den 166 genç Shell Eco-marathon’da yarışacak

Gençleri alternatif yakıtlarla çalışan araçlar tasarlamaya ve üretmeye teşvik eden Shell Eco-marathon Avrupa ve Afrika bölgesi yarışlarına Türkiye'den 166 genç 12 takım ile katılacak.

Türkiye’den 166 genç Shell Eco-marathon’da yarışacak

Enerji Günlüğü - Öğrenci inovasyon yarışması Shell Eco-marathon’un Avrupa ve Afrika bölgesi yarışı 19-25 Mayıs’ta, Circuit Paul Armagnac, Nogaro, Fransa’da gerçekleşiyor. 18-21 Mayıs’ta ise aynı yarış alanında Autonomous Urban Concept müsabakası düzenlenecek. Bu farklı kategoride, takımlara otonom teknoloji alanında uygulamalı deneyim kazanmaları ve optimum enerji verimliliğini elde edebilmeleri için hem çevrimiçi hem de sahada zorlu bir rekabet alanı yaratılıyor.

12 TAKIM, 166 GENÇ

Bu yıl 25 ülkeden, 115 takımın yer alacağı Shell Eco-marathon Avrupa ve Afrika yarışında Türkiye’den 12 lise ve üniversite takımı yarışacak. Bu takımlarda yer alan 166 genç, Adana, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Konya ve Trabzon’dan. Gençler hidrojen, elektrik gibi alternatif enerji kaynakları ile ürettikleri araçları ile piste çıkacaklar.

TAKIMLARDAN ÜÇÜ İLK KEZ KATILIYOR

Bu yıl Shell Eco-marathon’a ilk kez başvuru yapan ve Fransa’da yarışma hakkı kazanan üç takım bulunuyor. Gaziantep Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi’nden öğrenciler, bu yarışmada ilk kez Türkiye’yi temsil edecek.

ULUSLARARASI ARENAYA ÇIKACAKLAR

Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, iki farklı araçla farklı kategorilerde yarışacak. Yıldız Teknik Üniversitesi AESK takımı ise Autonomous Urban Concept ve Batarya Elektrik kategorilerinde tek bir araçla mücadelede yer alacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi de iki farklı takımla çeşitli kategorilerde geliştirdikleri araçları uluslararası arenada test edecekler.

GENÇLER İÇİN TECRÜBE

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem; “Shell Eco-marathon, gençlerimizin yetkinliklerinin gelişmesine birçok açıdan önemli katkılarda bulunuyor. Aracın tasarımındaki ve imalatındaki teknik becerilerden, finans kaynağı bulup bütçe yönetmeye, iletişim becerileri ve ekip çalışmasından proje yönetimine ve yol emniyeti disiplinine kadar birçok alanda gençlerimiz açısından çok önemli bir tecrübe” dedi.

YENİLİKÇİ MÜHENDİSLER ÇIKARMAK

Ahmet Erdem, Shell Eco-marathon’a katılan gençlerin, geleceğin enerji kaynaklarıyla çalışan araçlar tasarlayıp ürettiklerini vurguladı. Erdem “Takımlarımızın yine başarılara imza atarak Türkiye’den ne kadar üretken, yenilikçi mühendislerin ve bilim insanlarının çıkacağını tüm dünyaya göstereceklerinden hiç kuşkumuz yok” diye konuştu.